T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - TOKİ Mustafa Kutlu İmam Hatip Ortaokulu

“Dilimizin Zenginlikleri” Projesi Kapsamında Şiir Dinletisi Gerçekleştirildi

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ORTAOKUL KADEMESİ EYLEM PLANI

Edebiyatın büyülü dünyasına yolculuk yapmak ve dilimizin derinliklerini keşfetmek üzere harika bir etkinlik gerçekleştirdik. Okulumuz, “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında unutulmaz bir şiir dinletisi düzenledi. Bu etkinlikte ince duyguların en güzel şekilde ifade bulduğu edebiyatımızın seçkin şiirlerini şiir severler ile buluşturma fırsatı yakaladık. Dinletide, Mehmet Akif'ten Köroğlu'na; Orhan Veli’den Âşık Veysel’e kadar pek çok değerli şairimizin eserleri seslendirildi.

Bu etkinlikte amaçladığımız, dilimizin çeşitliliğini ve zenginliğini kutlamak ve yeni nesillere bu değerleri aktarmaktı. Sanatın, özellikle şiirin, toplumsal hayatta ne kadar etkili bir yere sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdik. Velilerimiz ve öğrencilerimiz etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirken, öğretmenlerimiz de edebi mirasımızla içe geçen bu tür etkinliklerin öğrencilerimizin duygusal ve kültürel gelişimine katkı sağladığını vurguladılar. Etkinliğimiz, okulumuzdaki sanatsever topluluğun bir araya gelerek paylaşımda bulunduğu, edebiyatın ve şiirin bizleri birleştiren evrensel bir dil olduğunu anımsatan çok özel bir gün olarak hafızalarımızda yer etti.

Bizler, okul olarak dilimiz ve edebiyatımızın değerini bilen ve gelecek nesillere aktarmaya önem veren bir eğitim anlayışını benimsemekteyiz. “Dilimizin Zenginlikleri” projesinin de bu anlayışın bir yansıması olduğunu düşünmekteyiz. Gelecekte de benzer etkinliklerle öğrencilerimizin ufkunu genişletmeye devam edeceğiz.

Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

01-01-202401-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.01.2024 - Güncelleme: 26.02.2024 11:24 - Görüntülenme: 120
  Beğen | 1  kişi beğendi